Bijpassende carnaval makeup

carnavals makeup

Carnaval is de tijd van het jaar waarin we ons kunnen onderdompelen in kleur, creativiteit en zelfexpressie. Het is de perfecte gelegenheid om uitbundige kostuums te dragen en jezelf te transformeren met opvallende makeup. Of je nu naar een groot carnavalsevenement gaat of gewoon een feestje viert met vrienden, hier zijn zeven creatieve makeup ideeën om je carnavalslook naar een hoger niveau te tillen:

1. Glitter Glamour

Voor een betoverende look die schittert en straalt, ga voor glitter! Gebruik glitter oogschaduw, glitter eyeliner of zelfs losse glitters om je ogen te accentueren. Voeg wat glinsterende steentjes toe rond je ogen voor extra sprankeling. Vergeet niet om een glinsterende highlighter op je jukbeenderen aan te brengen voor die ultieme glamour. Een perfect product hiervoor is bijvoorbeeld de shimmer oogschaduw in ‘Champagne Spark’.

2. Fantasy Creature

Laat je innerlijke fantasiewezen tot leven komen met een betoverende makeup look. Ga voor felle kleuren, zoals turquoise, paars en groen, om een bovennatuurlijke uitstraling te creëren. Voeg nepwimpers toe met veren of glitters voor een extra magisch effect. Denk aan elfen, feeën, of zelfs een eenhoorn voor inspiratie.

3. Pop Art Perfection

Breng de kunst tot leven met een pop art geïnspireerde makeup look. Gebruik felle kleuren en dikke zwarte lijnen om de illusie van stripfiguren te creëren. Maak gebruik van stippen, strepen en kleurblokken om je gezicht te transformeren in een levend kunstwerk. Vergeet niet om je look af te maken met een felgekleurde pruik voor die extra pop!

4. Gothic Chic

Nog een makkelijke carnaval makeup look is een duistere en mysterieuze uitstraling, omarm de gothic stijl. Gebruik donkere, smokey oogschaduwen in tinten zoals zwart, paars en diep rood om je ogen te omlijnen en te definiëren. Voeg dramatische eyeliner toe en maak je look af met dieprode lippenstift. Voeg wat valse wimpers toe voor extra drama en een vleugje elegantie. Mooie producten hiervoor zijn de matte lipstick in ‘Purplefect’ of de shimmery oogschaduw in ‘Dark Chocolate’.

5. Cosmic Explorer

Stap in de ruimte en verken de kosmos met een kosmische make-up look. Gebruik metallic oogschaduwen in zilver, blauw en paars om een sterrenhemel op je ogen te creëren. Voeg glinsterende sterren en planeten toe met glitter en kleine juwelen. Gebruik highlighter om je jukbeenderen te laten stralen als sterren aan de hemel.

6. Animal Instincts

Kruip in de huid van je favoriete dier met een dierenprint makeup look. Gebruik bruintinten en zwarte eyeliner om de kenmerkende patronen van dieren zoals tijgers, luipaarden of zebra’s na te bootsen. Voeg nepwimpers toe met veren of pluizige oortjes om je transformatie compleet te maken.

7. Retro Vibes

Ga terug in de tijd met een retro geïnspireerde make-up look. Denk aan de jaren ’60 met grote, dramatische wimpers en winged eyeliner. Gebruik felle kleuren op je oogleden en een pastelkleurige lippenstift voor die authentieke retro vibe. Voeg een grote haarkam toe en een retro jurk om je look helemaal af te maken.

8. Glorieuze Griekse Godin

En als laatste carnaval makeup look, stap in de wereld van de oude Griekse mythologie en transformeer jezelf in een majestueuze Griekse godin met een betoverende makeup look. Denk hierbij vooral aan goud: gouden oogschaduw, gouden highlighter, gouden body olie en natuurlijk bijpassende gouden accessoire’s. Zo heeft Cosm.Ethics Bar een mooie gouden highlighter genaamd ‘Golden Goddess’ die perfect aansluit bij deze makeup look. Verder zou een nude lipstick hier perfect bijpassen. En je kan van Rituals een prachtige gouden shimmer body oil kopen!

Met deze creatieve makeup ideeën ben je helemaal klaar om te schitteren tijdens carnaval. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende kleuren, texturen en stijlen. Vergeet niet om je makeup look af te maken met een stralende glimlach en een flinke dosis zelfvertrouwen. Veel plezier en feest veilig!

Recent Posts