Hoe bewaar je makeup op warme dagen?

hoe makeup bewaren warm weer

Met de komst van de zomerzon en de stijgende temperaturen is het belangrijk om te weten hoe je je makeup op warme dagen goed kunt bewaren. Niemand wil immers dat hun favoriete makeupproducten smelten, uitdrogen of bederven. In dit artikel delen we enkele handige tips en tricks om je makeup fris en veilig te houden, zelfs tijdens de heetste dagen van het jaar.

1. Bewaar je make-up op een koele plek

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je makeupproducten te beschermen tegen de hitte, is ze op een koele plaats bewaren. Hitte kan ervoor zorgen dat de formules van makeupproducten veranderen, waardoor ze minder effectief worden. Bewaar je makeup daarom in een koele en droge ruimte, zoals een ladekast of een makeuptas in de schaduw. Vermijd direct zonlicht en warme ruimtes, zoals de badkamer, waar de temperaturen vaak hoog kunnen oplopen. Dit geldt trouwens niet alleen voor makeup, maar ook voor parfum omdat dit de geur kan aantasten.

2. Gebruik lucht- en waterdichte containers

Investeer in lucht- en waterdichte containers om je makeupproducten te beschermen tegen vocht en warmte. Hierdoor kunnen ze langer meegaan en blijven ze in goede staat. Overweeg het overbrengen van je makeup naar kleine, reisvriendelijke containers die gemakkelijk kunnen worden afgesloten en opgeborgen. Dit is vooral handig als je van plan bent om je makeup mee te nemen in je tas tijdens een dagje uit in de hitte. Een goed product is de travel beauty koffer van Travelite.

3. Minimaliseer directe blootstelling aan de zon

Zoals eerder vermeld, is direct zonlicht schadelijk voor makeupproducten. Probeer daarom je makeup niet in de auto of op andere plaatsen te laten liggen waar ze aan de zon worden blootgesteld. Als je je makeup meeneemt in je tas, zorg er dan voor dat deze goed is ingepakt en beschermd tegen de zon. Als je een dagje uit gaat, overweeg dan om een parasol of een hoed te dragen om jezelf en je makeup te beschermen tegen de hitte en de zonnestralen.

4. Kies voor hittebestendige formules

Nog een tip voor hoe je makeup het beste kunt bewaren tijdens warme dagen: het is de moeite waard om te investeren in makeupproducten met hittebestendige formules. Kies bijvoorbeeld voor waterdichte mascara’s, langhoudende foundations en lipproducten die bestand zijn tegen smelten. Deze producten zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de warmte en helpen je makeup er fris en mooi uit te laten zien, zelfs in de hitte.

5. Houd je makeup schoon en hygiënisch

Naast het beschermen van je makeup tegen de hitte, is het ook belangrijk om hygiënisch te blijven, vooral als het warm is. Zorg ervoor dat je makeupkwasten regelmatig reinigt om de opbouw van bacteriën te voorkomen. Vergeet niet om je handen te wassen voordat je makeup aanbrengt om de verspreiding van bacteriën te minimaliseren. Het handhaven van een goede hygiëne is essentieel om huidproblemen en infecties te voorkomen, vooral tijdens warme en vochtige dagen.

Dit waren dus de tips hoe je je makeup het beste kunt bewaren tijdens warme dagen. Door je makeup op een koele plek te bewaren, lucht- en waterdichte containers te gebruiken, directe blootstelling aan de zon te minimaliseren, hittebestendige formules te kiezen en hygiëne in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je makeup fris en veilig blijft, zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar. Vergeet niet om regelmatig de houdbaarheidsdata van je makeupproducten te controleren en eventuele veranderingen in textuur, geur of kleur op te merken, omdat dit kan duiden op bederf. Geniet van de zomer en laat je makeup stralen, zelfs bij hoge temperaturen!

Lees hier de andere artikelen over de perfecte makeup voor het strand, het geheim achter de perfecte blush of het creëeren van de festival makeup look

Recent Posts