De beste tips voor een lente gloed

lente gloed

Nu het lente weer eindelijk een beetje te zien is buiten leek het mij een goed idee om met jullie mijn tips voor een lente gloed op de huid te delen! Ik heb zelf namelijk een hele gevoelige huid die bij lage temperaturen flink kan uitdrogen en daarom in het voorjaar altijd even moet herstellen.

1. Drink voldoende water

De eerste tip lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch doen veel mensen het niet (ik-zelf onder andere ook niet) en dat is voldoende water drinken! 2 liter elke dag wordt minimaal aangeraden en als je veel beweegt het liefst nog meer. Dit kan ook al enorm helpen met bijvoorbeeld uitdroging van de lippen, iets waar ik zelf ook vaak last van heb.

2. Draag altijd zonnebrand op je gezicht

De tweede beste tip die ik kan geven is om altijd zonnebrand op te doen. In de lente is de UV straling altijd het ergste, maar omdat de temperaturen nog niet zo hoog zijn heb je dat minder door. Dus zeker in deze tijd is het erg belangrijk dat je je goed insmeert op je gezicht.

3. Mix highlighter in je foundation

Nog een top tip om een mooie gloed in je gezicht te krijgen is om je highlighter met je foundation te mengen. Doe dit een beetje subtiel en je krijgt echt een mooie sun-kissed glow. Hierbij kan je de foundation en highlighter van Cosm.Ethics Bar mooi gebruiken! Verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren.

4. Bruin zonder zon

Nog een redelijk vanzelfsprekende tip is om bruin zonder zon te gebruiken. Ik ben zelf een groot fan van de self-tan lotion van Rituals, deze kun je over een paar dagen verspreid in dunne laagjes aanbrengen. Op die manier voorkom je ook dat je vlekken krijgt op je huid. Scheer en scrub altijd even voor gebruik, ook dit helpt bij het egaal maken.

5. Glitter lichaamsolie

Nog een van mijn favoriete producten is een glitter lichaamsolie, ook deze is te krijgen bij Rituals. Dit is een olie met gouden glitter erdoorheen, dit kan je op je benen doen zodra het weer rokjes weer wordt. Ook kan je het in je hals of op je armen doen. Het is eigenlijk een soort highlighter voor je lichaam.

6. Finishing spray

Nog een van mijn beste tips voor als je je huid er mooi uit wil laten zien is het gebruiken van een goede setting spray. Ook helpt dit erbij dat je makeup minder snel uitloopt. Ik ben zelf een groot fan van de setting spray van Dior, deze is wat duurder maar werkt super goed en ruikt ook nog eens heel lekker.

7. Fruit en groenten

Naast het gebruiken van producten, helpt het eten van groenten en fruit natuurlijk ook enorm! Goed en gezond eten helpt namelijk het allerbeste bij het hebben van een goede huid. De aangeraden hoeveelheid is 400 gram groenten en of 300 gram fruit. Hier zitten ook veel vitamines in die weer goed zijn voor je huid.

8. Elke avond je gezicht wassen

De laatste belangrijke tip die ik mee wil geven is om elke avond je gezicht te wassen. Haal altijd je makeup eraf en maak je gezicht even goed schoon. Ook al heb je er geen zin in, het is toch iets wat je huid goed zal helpen. Doe daarna een creme op zodat je huid niet uitdroogt!

Welke tip ga jij proberen van dit lijstje om die lente gloed te krijgen? Laat het weten!

Recent Posts