Zomerse smoothie recepten

zomer smoothie recepten

Mijn favoriete drankje om overdag te drinken als het weer warmer wordt zijn toch echt smoothies! Bovendien ligt de supermarkt dan ook weer vol met lekkere zomerse vruchten. Daarom hier een lijstje met mijn favoriete zomer smoothie recepten voor jou om uit te proberen!

1. Banaan-aardbei

Mijn eerste recept is meteen de makkelijkste, de banaan-aardbei smoothie. Hiervoor gebruik ik van Albert Heijn doosjevol aardbei banaan. Deze is nieuw in de winkel en is meteen alles bij elkaar bevroren in een doosje, lekker makkelijk en al koud dus. Maar je kan natuurlijk ook los een banaan erin doen en wat verse aardbeien. Dit doe je in de blender en dan kan je kiezen om dit te mixen met 250 ml melk of magere yoghurt. Yoghurt geeft wat meer smaak en de melk maakt het een iets lichtere dunnere smoothie.

2. De tropische smoothie

Een lekkere tropische smoothie kan ook niet missen in de zomer. In dit recept zit mango, ananas, banaan, kokosnoot melk en ananassap. Van alle vruchten neem je een 1/3 verhouding en dan met 125 ml kokosmelk en 125 ml ananassap. Als je deze nog extra koud wil hebben kan je er wat ijsklontjes aan toevoegen, je doet gewoon alles in de blender en genieten maar!

3. De gezonde groene smoothie

Een optie voor een lekkere gezonde groene smoothie is met de volgende ingrediënten: Een halve banaan, een halve kop spinazie, een hele mandarijn en melk. Ook hierbij kan je weer ijsblokjes toevoegen om het lekker koud te maken, doe alles in een mixer en dan is het alweer klaar.

4. De bosvruchten smoothie

Nog een van mijn favoriete smoothies is de bosvruchten smoothie. Hierin doe ik ongeveer 150 gram bosvruchten van de bevroren bosvruchten van Albert Heijn, dan 100 ml Appelsientje bosfruit sap en tot slot 150 ml magere yoghurt. Mix weer alles met wat ijsblokjes erbij en dan is het weer genieten van deze zomerse smoothie.

 

Welke van deze 4 smoothie recepten is jouw favoriet en ga jij uitproberen? Laat het mij weten!

Recent Posts