Tips om je huid te beschermen tegen lage temperaturen

tips huid koude temperaturen

Wanneer het weer kouder wordt merken we dat meteen. Je huid wordt droger, misschien ook roder en krijg je meer jeuk. Hier ga ik jullie een paar tips geven om je huid te beschermen tegen lage temperaturen!

1. Moisturizer

Elke dag een moisturizer, een hydraterende gezichtscrème, gebruiken. Het liefste zelfs elke ochtend en avond. In de avond kan je een dikkere crème aanbrengen en ‘S ochtends een dunnere. Op deze manier zal je huid minder snel uitdrogen en is je huid ook beter bestand tegen de kou. Een dagcrème met een zonnefactor is ook aan te raden. Want ook als het koud is buiten kan je nog steeds verbranden.

2. Douche met lauw water

Wanneer je huid droger wordt door het koude weer is het beter om met lauw water te douchen. Door heet water droogt je huid alleen maar meer uit en wordt je huid ook sneller rood. Ook is het aan te raden niet te veel zeep te gebruiken, of gebruik zeep zonder parfum.

3. Let op welke stoffen je draagt

Sommige stoffen in kleding zijn extra ruw op je huid tijdens de winter. De beste stoffen om tijdens het koude weer om te dragen zijn katoen of zijde. Je bent waarschijnlijk snel geneigd om wol te dragen, maar als je een gevoelige huid hebt, is dit vaak niet zo’n goed idee.

4. Lippenbalsem

Neem altijd een lippenbalsem mee! Deze zijn ook verkrijgbaar met een zonnefactor om je lippen extra goed te beschermen. Zoals deze lippenbalsem die verkrijgbaar is bij Douglas. Ben je nou niet zo van de lippenbalsem kun je ook een lippenstift dragen die een dubbele werking heeft en ook de lippen hydrateert zoals de Glossy lipstick van Cosm.Ethics Bar, verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren. De lipgloss hydrateert de lip ook heel goed! Verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren.

5. Laat de verwarming niet te lang op een hoge temperatuur

Laat de verwarming niet te lang op een hoge temperatuur. Met de horrorwinter die eraan komt door de hoge gasprijzen zal dit waarschijnlijk iets zijn wat veel mensen al niet doen. Maar een lichtpuntje dan toch, als je je verwarming te lang op een hoge temperatuur zet, gaat je huid er ook nog eens op achteruit. Het is dus beter als je een dikke trui aan doet.

6. Vitamine D

Omdat het toch zo is dat de zon minder schijnt in de winter- en herfstmaanden komt je huid al snel vitamine D tekort. Het is daarom aan te raden een supplement aan te schaffen waar vitamine D in zit. Een goede optie is deze veganistische en duurzame supplementen van Smoothly met vitamine D erin.

7. Kies een goede cleanser

Nog een tip is het kiezen van een goede gezichtscleanser. Als je je makeup aan het einde van de dag eraf haalt, is het belangrijk dat je niet te veel veegt en wrijft. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid nog roder en droger wordt. Je hebt speciale anti-aging cleansers die een hydraterende werking hebben en daardoor minder snel voor een droge en rode huid zorgen. Een goed product hiervoor is deze anti-aging cleanser van Paula’s Choice.

8. Mix je foundation

Mix je foundation met je dagcrème. Foundation laat vocht uit je huid trekken, daarom is het tijdens de wintermaanden wel een idee om je foundation te mengen met je dagcrème. Hierdoor heb je toch een mooie egale huid, maar blijft je huid ook nog eens mooi. Heb jij de foundation van Cosm.Ethics Bar al eens geprobeerd? Verkrijgbaar in 10 tinten en volledig veganistisch, duurzaam en dierproefvrij.

Van welke tip ga jij gebruik maken? Laat het mij weten!

Recent Posts