Over de liquid lipsticks

Alle liquid lipsticks van cosmethics bar

Cosm.Ethics Bar verkoopt duurzame makeup producten met bamboe verpakkingen, veganistische en duurzame ingrediënten en met zo min mogelijk papier of plastic verbruik. Maar naast dat het merk duurzaam is, zijn alle producten ook nog eens heel goed. Maar het is natuurlijk lastig om te zeggen wat iets duurzaam maakt en hoe de kleuren er nou echt uitzien. Hier ga ik jullie dus kort vertellen wat elk ingrediënt precies is en welke kleuren Cosm.Ethics Bar verkoopt!

De kleuren

De liquid lipsticks van Cosm.Ethics Bar zijn verkrijgbaar in 6 prachtige kleuren. Deze kleuren hebben allemaal een naam, namelijk: ‘Radiant Red’, een mooie felle rode kleur. Het lippotlood dat hier het beste bij pas is nummer 01. ‘Cherry Choice‘ een donkerrood/paarse kleur, heel mooi voor in de herfst. Hierbij past het lippotlood nummer 02. Dan hebben we ‘Just Purple‘ een donker diepe paarse kleur, met lippotlood nummer 12. Dan ‘Naughty Nude‘ een hele mooie roze nude achtige kleur. Hierbij past het lippotlood nummer 07. ‘Picture Perfect Purple‘ is een mooie fuchsia roze paarse lip kleur met het bijpassende lippotlood nummer 15. En tot slot, ‘Bourgogne Reds‘ zoals de naam het al zegt een mooie donkerrode wijnkleur. Met het bijpassende lippotlood nummer 16.

De samenstelling

Dimethicone/Vinyl dimethicone crosspolymer: Een soort siliconen. Siliconen zijn synthetische ingrediënten die bestaan ​​uit herhalende eenheden van siloxaan, dat is elementair silicium en zuurstof. Daarom worden siliconen ook wel polysiloxanen genoemd, omdat ze uit veel herhaalde siloxanen bestaan. Dit ingrediënt zorgt er voor dat het product de huid hydrateert en zacht maakt.

Diisostearyl malate: Diisostearylmalaat is een ester (organische verbinding) waarvan de lengte van de alkylketen C18 is, wat het een hydrofobe eigenschap geeft, en het kan door deze eigenschap gemakkelijk de huid binnendringen. Het vormt een dunne laag op het huidoppervlak, waardoor de huid geen vocht verliest, waardoor de huid gehydrateerd wordt. Het wordt beschouwd als een polaire olie, maar toch is het geen plakkerig gevoel. Het is compatibel met alle andere hydrofobe oplosmiddelen en oliën. Het is niet te stroperig en niet te licht, het heeft een gemiddelde viscositeit, ideaal voor het gelijkmatig verspreiden van pigmenten. Het dient ook als kleurbinder in decoratieve cosmetica.

Octyldodecanol: Octyldodecanol is een geurloos en helder vetzuur dat wordt gebruikt om de textuur van cosmetische producten te verbeteren. Het heeft oplosmiddeleigenschappen die stabiliteit geven aan cosmetische formuleringen en ook een heel zacht gevoel geven aan het eindproduct. Naast cosmetica wordt het ook gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn verzachtende en smerende eigenschappen.

Polyglyceryl-2 isostearate/Dimer dilinoleate copolymer: Dit is een olie die voortkomt uit groenten, dit zorgt ervoor dat de lippen gehydrateerd blijven. Het wordt voornamelijk ook in lipglosses gebruikt.

Sucrose acetate isobutyrate: Dit suikerderivaat, geproduceerd door verestering van natuurlijke suiker met azijn- en isoboterzuuranhydriden, is een mengsel van verschillende isomeren met een geschatte samenstelling van sucrosediacetaat-hexaisobutyraat.

Iron oxides (CI 77491, 77499): Ijzeroxides zijn chemische verbindingen tussen zuurstof en ijzer. Het wordt gebruikt voor de pigment van het makeup product. De CI 77491 en 77499 staan voor de precieze kleuren. Ook zorgt het voor een mattend effect.

Red 7 lake (CI 15850): En synthetische rode kleurpigment.

Titanium dioxide (CI 77891): Titanium dioxide is een chemische verbinding tussen zuurstof en titanium, dit is een witte poeder en wordt ook gebruikt als pigment.

Red Lake 27 (CI 45410): Een synthetische roze kleurpigment.

Tocopherol: Vitamine E, zorgt voor het beschermen van de huidcellen. Vitamine E komt voort uit planten, noten, bladeren en fruit.

Phenoxythanol: Phenoxyethanol is een conserveermiddel met een antibacteriële werking, dit zorgt er dus voor dat het product schoon blijft en niet zo snel over datum gaat.

Dus, nu weet jij precies wat er in de liquid lipsticks zit en welke kleuren er zijn! Al enthousiast geworden? Shop de liquid lipstick dan nu, voor 18,95.

Wil je meer weten over onze producten? Blijf dan vooral wekelijks onze blog lezen om altijd op de hoogte te zijn. 

Recent Posts