Makeup tips & tricks

makeup tips en tricks

Heel veel mensen dragen makeup maar weten eigenlijk niet de kleine trucjes die makeup artiesten gebruiken om alles er net even wat beter uit te laten zien. Maar daarom help ik! Hier daarom een lijstje met een paar van de beste makeup tricks en tips hoe jij je makeup look er nog beter uit kan laten zien.

1. Gebruik een primer

Het eerste dat super belangrijk is, is dat je (naast je dagcrème) een goede primer gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je huid egaler wordt en je foundation mooier aanbrengt. Wil je graag een mooie gloed op je gezicht? Mix je primer dan met een beetje highlighter. Een van mijn favoriete primers is de Wonderglow primer van Charlotte Tilbury, hier zit ook al een soort highlighter bij in. Heb je de twee liever los? Dan is de primer van E.L.F. top, en die kan je dan mixen met een losse highlighter (of niet natuurlijk).

2. Highlight de details

Nog een goede makeup tip, als je een beetje highlighter aanbrengt in je ooghoeken. Dit laat je ogen wat meer open lijken en maakt je hele look wat frisser. Doe dit met een kleine kwast en een platinum kleurige highlighter of oogschaduw. Heb je nou geen highlighter? Dan is de ‘Platinum Party’ highlighter van Cosm.Ethics Bar een goede optie.

3. Oogschaduw primer

Niet alleen je gezicht moet je primen, maar ook je ogen. Dit zorgt er namelijk voor dat je oogschaduw beter blijft zitten maar ook mooier. Het zorgt er namelijk voor dat het minder snel uitveegt zodra het warmer wordt. Mijn favoriet is de oogschaduw primer van Urban Decay. Maar een concealer kan soms ook wel werken als je zelf geen oogschaduw primer hebt en deze niet wil aanschaffen.

4. Gloss aan over de lipstick

Nog een goede makeup tip is om een klein beetje een lipgloss aan te brengen over een matte lipstick. Hierdoor blijft de lipstick en lang zitten en heb je toch de look van lipgloss. Bovendien voelt het ook minder droog aan dan wanneer je alleen een matte lipstick draagt. Ik ben zelf een fan van de combinatie van de ‘Generally Gorgeous’ matte lipstick samen met de ‘Luscious Love’ lipgloss van Cosm.Ethics Bar.

5. Een finish spray

Nog een makeup trick is om altijd een finish spray te gebruiken, hierdoor blijft de boel extra goed zitten. Zeker voor in de zomer is dit echt een must om te hebben. Mijn favoriete finishing spray is de setting spray van Laura Mercier. Dit brengt fijn aan en ruikt ook nog eens super lekker!

6. Brow gel

Mijn laatste makeup tip is het altijd gebruiken van een brow gel, ik doe dit altijd voordat ik de wenkbrauwen iets bijteken. Dit zorgt ervoor dat de wenkbrauwen extra goed in model zijn. Ik gebruik zelf altijd de clear brow gel van Mac cosmetics. Daarnaast gebruik ik een wenkbrauwpotlood van Cosm.Ethics Bar om het bij te tekenen, met het fijne pennetje brengt deze extra makkelijk aan, en deze is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren.

Wat is jouw favoriete tip of trick? Of heb je zelf nog extra tip en tricks? Laat het mij weten!

Recent Posts