Makeup look ideeën

makeup look ideeën

Soms wil je wat nieuws proberen met je makeup, maar weet je nog niet precies wat. Daarom hier een lijstje met verschillende makeup look ideeën die je uit kunt proberen!

1. De minimalistische makeup look

De minimalistische makeup look is met zo min mogelijk producten en voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Hiervoor mix je een foundation met een dagcrème en die mat je af met wat poeder. Of je gebruikt alleen de poeder als je dit nog natuurlijker wilt hebben. Dan een dun laagje mascara, en breng je wat wenkbrauwpotlood aan. En dan ben je al klaar! Hier ben je ongeveer 5 minuten mee bezig, dus ook super handig als je weinig tijd hebt maar toch wat op wilt hebben. Je zou ook nog een klein beetje blush kunnen aanbrengen om het net iets meer af te maken.

2. De full glam look

De volgende makeup look is precies het tegenovergestelde van de minimalistische look, namelijk de full glam look. Hierbij begin je met de oogschaduw primer. Dan breng je een glitter oogschaduw aan, je kunt hier een smokey eye van maken door het meer donker te maken in de ooghoeken. Zo heeft Cosm.Ethics Bar een mooie glitter oogschaduw ‘Dark Chocolate’, een hele mooie donkerbruine oogschaduw. Deze is perfect samen met de oogschaduw ‘Champagne Spark’. Daarna breng je een mooi dun lijntje eyeliner aan en wat mascara. Vervolgens ga je naar de foundation, die breng je aan en mat je af met wat poeder. De reden dat ik altijd eerst de ogen doe bij een full glam is omdat bij oogschaduw soms wat op je gezicht kan vallen, en dan is het fijner als je niet je hele foundation er afhaalt wanneer je dit schoonmaakt. Daarna breng je concealer en bronzer aan en maak je het af met blush. Daarna teken je je wenkbrauwen in en breng je de highlighter aan. En tot slot maak je het af met een mooie felle of nude lipstick!

3. De matte makeup look

Dan, de matte makeup look waarin alle makeup een matte finish heeft. Hierbij begin je met de oogschaduw, een matte licht roze op het ooglid en een matte koffie-kleurige oogschaduw in de ooghoeken. Heb je deze niet? Dan heeft Cosm.Ethics Bar nog een aantal mooie matte eyeshadows! Daarna breng je de foundation aan, je hebt ook foundations die al een matte finish hebben en anders kunt je het mat maken met een poeder. Dan breng je de mascara aan en teken je de wenkbrauwen in. En om het af te sluiten gebruik je een matte lipstick of liquid lipstick van Cosm.Ethics Bar.

4. De rosé makeup look

Als volgende makeup look idee de rosé makeup look. Hiervoor breng je na je foundation en poeder een glanzende roze/rosé oogschaduw aan. Daarna een lichtroze blush met een rosé highlighter, zoals je ‘Popping Champagne’ highlighter van Cosm.Ethics Bar. Tot slot breng je een mooie glinsterende rosé lipstick of lipgloss aan, zoals deze lipstick van Guarlain.

5. De dark makeup look

De laatste van de makeup look ideeën is de dark makeup look. Hierbij ligt de focus dus op vooral donkere makeup. Dus naast de normale basis van foundation en poeder ligt de focus voornamelijk op de ogen en de lippen. Dus een hele donkere oogschaduw base, zoals de ‘Dark Woods’ glitter oogschaduw van Cosm.Ethics Bar. Dit is een donkergroene glitter oogschaduw. Deze blend je vervolgens met een warm bruine matte oogschaduw. De donkere oogschaduw breng je ook dun onder de ogen een en blend je goed. Dit zorgt voor een extra dramatisch effect. Vervolgens gebruik je een zwarte eyeliner boven de oog, zoals de eyeliner van Cosm.Ethics Bar. Dan breng je een voluminous mascara aan, ook verkrijgbaar bij Cosm.Ethics Bar. Dan ga je naar de lippen, een mooie donkerrode lipstick, of dit een matte of glanzende finish heeft maakt niet uit. Een mooie optie is de liquid lipstick in ‘Bourgogne Red’. Dan doe je natuurlijk ook de wenkbrauwen, deze kun je om de look af te maken ook in een iets donkerdere tint doen. En that’s it!

Dus welke makeup look ga jij uitproberen? Let me know!

Recent Posts