Gouden Oogmakeup: Een Stralende Look die Schittert

gouden oogmakeup

Gouden oogmakeup is een tijdloze stijl die een vleugje glamour toevoegt aan elke gelegenheid. Of je nu een avondje uit gaat of gewoon een vleugje luxe aan je dagelijkse look wilt toevoegen, een gouden oogmakeup look kan het verschil maken. In dit artikel zullen we je begeleiden bij het creëren van een prachtige gouden oogmakeup look die je ogen laat stralen.

Stap 1: Voorbereiding is de Sleutel

Voordat je begint met het aanbrengen van gouden oogmakeup, is het belangrijk om een schone, gehydrateerde huid als basis te hebben. Begin met het aanbrengen van een oogschaduwbasis om ervoor te zorgen dat je makeup de hele dag blijft zitten. Dit helpt ook om de gouden kleur intenser te maken.Gebruik dus een goede primer, zowel op je gezicht als op je oogleden. Mijn favoriete oogschaduw primer is de eyeshadow primer van Too Faced.

Stap 2: Kies de Juiste Gouden Tint

Er zijn talloze tinten goud om uit te kiezen, variërend van zacht champagne goud tot diep brons goud. De keuze hangt af van je huidskleur en persoonlijke voorkeur. Lichtere huidtinten staan vaak goed met helderder gouden tinten, terwijl diepere huidtinten kunnen schitteren met rijkere, diepere goudkleuren. Cosm.Ethics Bar heeft een mooie glinsterende oogschaduw genaamd ‘Golden Goddess’ die perfect voor de gelegenheid is.

Stap 3: Breng de Basislaag Aan

Breng eerst een lichte gouden oogschaduw aan over je hele ooglid. Dit zorgt voor een mooie basislaag en helpt de andere kleuren beter te hechten. In deze stap kan je overigens ook gaan voor een matte oogschaduw, maar zorg wel dat deze een warme ondertoon heeft. Zoals de matte oogschaduw van Cosm.Ethics Bar ‘The Base’.

Stap 4: Creëer Diepte met Donkere Schaduwen

Om diepte toe te voegen aan je gouden oogmake-up look, gebruik een donkerdere oogschaduw in de buitenste ooghoeken en langs de arcadeboog. Dit helpt om je ogen te definiëren en een verleidelijke uitstraling te geven. Deze kan je met een bruine of bronzen oogschaduw kan, het is mooi als deze ook een glitter erin heeft.

Stap 5: Accentueer de Innerlijke Hoeken

Een vleugje gouden oogschaduw in de binnenste ooghoeken kan je ogen oplichten en een jeugdige uitstraling geven. Gebruik een lichte, glanzende gouden tint voor deze stap. Highlighter is hierbij ook een goede optie, gebruik een platinum of gouden highlighter voor deze stap, zoals de ‘Golden Goddess’ of ‘Platinum Party’ highlighter van Cosm.Ethics Bar.

Stap 6: Eyeliner en Mascara

Trek een dunne lijn met zwarte of bruine eyeliner langs de bovenste wimperlijn voor extra definitie. Maak je gouden oogmake-up look af met een paar lagen zwarte mascara om je wimpers te laten poppen. De eyeliner en mascara van Cosm.Ethics Bar is hierin een goede optie. Deze zijn makkelijk aan te brengen en blijven goed zitten.

Stap 7: Wenkbrauwen en Concealer

Vergeet niet je wenkbrauwen bij te werken en concealer te gebruiken om eventuele donkere kringen onder de ogen te verbergen. Dit zal je gouden oogmake-up look nog meer naar voren laten komen. Neem hier een kijkje naar de opties van de concealer en wenkbrauwpotloden van Cosm.Ethics Bar.

Stap 8: Lippen en Blush

Om de aandacht op je ogen te vestigen, kun je het beste kiezen voor een subtiele lipkleur en een vleugje blush op je wangen. Een mooie subtiele lipgloss is bijvoorbeeld een goede optie en een lichtroze blush om het allemaal mooi subtiel te houden en je glamour look af te maken!

Stap 9: Fixeren

Gebruik een makeup fixeerspray om ervoor te zorgen dat je gouden oogmake-up de hele dag blijft zitten. Mijn favoriet is de fixing spray van Dior.

Stap 10: Bewonder het Resultaat

Bekijk het prachtige resultaat in de spiegel. Met je stralende gouden oogmake-up look ben je klaar om de wereld te veroveren.

Gouden oogmake-up is een geweldige manier om je natuurlijke schoonheid te benadrukken en een vleugje glamour toe te voegen aan elke gelegenheid. Of je nu een feestje bijwoont of gewoon je dag wilt opfleuren, volg deze stappen en laat je ogen schitteren!

Recent Posts