De Ultieme Amsterdam Dance Event Makeup Guide

amsterdam dance event makeup

Het is bijna zo ver, Amsterdam Dance Event (ADE), de ultieme viering van elektronische muziek en kunst in de bruisende stad Amsterdam. Terwijl je je klaarmaakt om te dansen op de deuntjes van wereldberoemde DJ’s en artiesten, is het belangrijk om niet alleen je dansschoenen aan te trekken, maar ook je beste Amsterdam Dance Event makeup op te doen. In dit artikel delen we essentiële tips en suggesties om je makeup voor Amsterdam Dance Event te perfectioneren, zodat je straalt in de menigte en op de foto’s.

De Basis van een Stralende Huid

De basis van een geweldige makeuplook begint met een gezonde, stralende huid. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 1. Reiniging en hydratatie: Begin met het reinigen van je gezicht om eventuele onzuiverheden te verwijderen. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan om je huid te hydrateren.
 2. Primer: Gebruik een makeupprimer om een gladde basis te creëren. Dit helpt bij het verminderen van poriën en zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten.
 3. Foundation of BB-crème: Kies een foundation of BB-crème die bij je huidskleur past. Breng het gelijkmatig aan voor een egale teint. Cosm.Ethics Bar heeft een mooi dekkende foundation, deze kan je ook mixen met een fijne dagcrème om het als een soort BB-crème te gebruiken.
 4. Concealer: Werk eventuele donkere kringen, vlekjes of oneffenheden bij met een concealer. Cosm.Ethics Bar heeft een concealer die makkelijk met je vingers of een kwastje aan te brengen is.

Opvallende Oogmakeup

Je ogen kunnen de sterren zijn van je festivalmakeuplook. Hier zijn enkele ideeën om je oogmake-up te laten opvallen:

 1. Oogschaduw in Neonkleuren: Experimenteer met heldere neonkleuren zoals roze, groen, of oranje. Breng ze subtiel aan op je oogleden voor een pop van kleur.
 2. Eyeliner en Wimpers: Gebruik een fijne eyeliner om je ogen te definiëren en voeg enkele lagen mascara toe voor volumineuze wimpers. Cosm.Ethics Bar heeft hier een fijne pencil eyeliner, makkelijk aan te brengen en blijft goed zitten, en natuurlijk een mooie voluminous mascara.
 3. Glitter en Steentjes: Als je van een extra dosis glamour houdt, kun je glitter of kleine steentjes toevoegen aan je oogmake-up. Let op dat je niet overdrijft, zodat je er stralend uitziet in plaats van overweldigd. Deze kan je makkelijk bij de lokale knutselwinkel kopen of online bestellen hier voor maar 2 euro.

Festival-Lippen

Lippen zijn een ander belangrijk aandachtspunt voor je ADE-makeuplook:

 1. Lipstickkleuren: Overweeg opvallende kleuren zoals felrood, dieproze of zelfs metallic tinten om je lippen te accentueren.
 2. Long-lasting Lipstick: Kies een langhoudende lipstick of vloeibare lippenstift om ervoor te zorgen dat je lipkleur de hele nacht blijft zitten. Zoals de matte lipsticks van Cosm.Ethics Bar.
 3. Lipgloss: Als je liever een glanzende afwerking wilt, breng dan een transparante lipgloss aan voor die extra glans. Deze zijn bij Cosm.Ethics Bar verkrijgbaar in 10 mooie kleuren.

Fixeer en Ga Dansen!

Nadat je je makeup hebt aangebracht, is het essentieel om deze goed te fixeren. Hier zijn enkele laatste stappen:

 1. Fixeerspray: Breng een fixeerspray aan om je make-up op zijn plaats te houden, zelfs als je de hele nacht danst. Mijn favoriete fixeerspray, is die van Dior. Deze is wel wat duurder, maar zeker het geld waard!
 2. Setting Poeder: Als je een vette huid hebt, gebruik dan een setting poeder om glans te verminderen.
 3. Blotting Papers: Neem blotting papers mee om overtollige olie onder controle te houden zonder je make-up te verpesten. Deze heb je bijvoorbeeld van Essence voor maar een laag prijsje, makkelijk en compact om in je tas te doen.
 4. Make-up Essentials: Zorg ervoor dat je een kleine make-uptas meeneemt met essentiële producten, zoals lipstick voor touch-ups en een compacte spiegel.

Recent Posts