De passende makeup bij jouw huidtype

De passende makeup bij mijn huidtype

Ieder persoon is anders en heeft daarom andere makeup nodig. In dit artikel ga ik jullie vertellen welke makeup het mooiste en beste past bij jouw huidtype. Zo weet jij precies welke van onze duurzame makeup producten het beste bij jouw huid passen. Lees dus snel verder!

1. De ‘fair skin’ type

Het eerste huidtype is de fair skin tone, dit is wanneer je een hele lichte huid hebt met een koele ondertoon. De makeup die hier het beste bij past zijn producten met lichtroze tinten met een koele ondertoon. Een van de producten die hier het beste bij past is de blush in ‘blushing pink‘. Dit is een mooie zacht-roze blush met een koele ondertoon. Een ander product dat hier mooi op aansluit is de lipstick glossy in ‘Lilac Blossom‘ dit is een licht roze/paarse lipstick. Ook verkrijgbaar met een matte finish. En ook de lipgloss in ‘Passionately Pink‘ is een aanrader!

2. Het lichte huidtype

Het tweede huidtype het lichte huidtype, maar iets meer donker dan het eerste huidtype. Nog steeds met een koele ondertoon. De makeup die hier het beste op aansluit, is makeup met veel rood erin. Ook weer met een koele ondertoon, dus een mooi diepe rood. De producten die hier goed bij aansluiten zijn de lipgloss in ‘Seduction Red‘ of ‘Restless Red’ van de lipstick glossy. Ook verkrijgbaar met een matte finish. Ook de oogschaduw glitter in ‘Sparkle Eyes’ is een goed bijpassend product!

3. Het medium huidtype

Het derde huidtype is de medium huid, met een gele ondertoon. Een beetje een karamel tint dus. Makeup die hier het beste bij past, is goud of brons! Ook hiervoor heeft Cosm.Ethics Bar weer een aantal mooie producten. De highlighter in ‘Golden Goddess’, dit is een van mijn persoonlijke favorieten. Ook voor de feestdagen is dit een top product! Een ander product wat hier goed bij aansluit, is de glitter oogschaduw in ‘Bronze Babe’ en ‘Golden Goddess’.

 4. Olijf huidtype

Dan het olijfhuidtype, dus wanneer je een medium toon hebt met een beetje een warm groene ondertoon. De kleuren die hier het beste bij passen zijn teal (groenblauw) of kleuren die iets meer donker zijn. Hierbij past het beste de oogschaduw glitter in ‘Sea Green‘ of ‘Dark Woods‘.

5. Het gebruinde huidtype

Voor het gebruinde huidtype raad ik warme kleuren aan. Rood, brons en goud. Deze kleuren laten jouw huid heel mooi stralen. Een mooi product dat hier goed bijpast, is bijvoorbeeld de lipgloss in ‘Seduction Red‘ of de liquid lipstick in ‘Radiant Red‘. Ook fel roze lipkleuren staan hier mooi bij, zoals de lipstick glossy in ‘Fine Fuchsia‘ of matte in ‘Hot Hot Pink‘.

6. Het donkere huidtype

Bij het donkere huidtype past de 3D makeup methode het best. Hiermee wordt bedoeld dat je de verschillende dieptes laat zien. Dus door middel van een lichte concealer onder de ogen, op het voorhoofd en op de kin. Een donkere concealer bij de wang zoals je doet bij contouren en naast de neus. En tot slot een foundation in je eigen huidtint op de rest van het gezicht. En natuurlijk een gezichtspoeder om de boel af te maken!

7. Het diep donkere huidtype

Tot slot, het diep donkere huidtype. Wat hier het beste bij past zijn donkere felle kleuren. Dus een mooie dieprode lipkleur is bijvoorbeeld iets wat hier goed op aansluit. Bijvoorbeeld de lipgloss in ‘Dark Side‘. Of de liquid lipstick in ‘Bourgogne Reds‘. Voor de ogen is ‘Dazzle Me‘ van de glitter oogschaduw een mooie optie.

Recent Posts