De natuurlijke makeup look

Natuurlijke makeup look

Het creëren van een natuurlijke makeuplook is een geweldige manier om je gelaatstrekken te accentueren zonder er te overdreven uit te zien. Deze look is perfect voor dagelijks gebruik en kan worden bereikt met slechts een paar belangrijke producten. In dit artikel geven we enkele tips voor het creëren van een natuurlijke makeuplook die je een zelfverzekerd en mooi gevoel geeft.

Bereid je huid voor

Voordat je make-up aanbrengt, is het belangrijk om je huid voor te bereiden. Begin met het wassen van je gezicht met een zachte reiniger om vuil of olie te verwijderen. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan om je huid te hydrateren en een gladde basis te creëren voor het aanbrengen van makeup.

Breng een Tinted Moisturizer of Light Coverage Foundation aan

Sla zware foundations over voor een natuurlijke makeuplook en kies voor een getinte moisturizer of foundation met een lichte dekking. Deze producten egaliseren je huidskleur terwijl je natuurlijke schoonheid nog steeds doorschijnt. Gebruik een kwast of spons om het product in je huid te blenden. Ook kan je je foundation mixen met een fijne dagcrème om het product wat te verdunnen. Ik ben zelf een groot fan van de dagcrème van Paula’s Choice, deze is niet te zwaar en heeft bovendien een zonnefactor erin waardoor je ook nog eens beschermt bent tegen de zon.

Verberg kringen en vlekken onder de ogen

Concealer is een geweldige manier om kringen en oneffenheden onder de ogen te verbergen zonder er te zwaar uit te zien. Kies een concealer die bij je huidskleur past en breng deze aan op alle gebieden die dekking nodig hebben. Gebruik een kleine borstel of je vinger om het product in je huid te mengen.

Voeg een vleugje Blush toe

Blush kan je wangen een gezonde kleur geven en je natuurlijke schoonheid versterken. Kies een tint die bij je huidskleur past en breng deze aan op de appels van je wangen. Gebruik een kwast om het product in je huid te blenden voor een natuurlijke finish. Cosm.Ethics Bar heeft 4 tinten blush die mooi van pigment zijn, maar toch ook natuurlijk kunnen zijn door het goed te blenden.

Definieer je wenkbrauwen

Goed gedefinieerde wenkbrauwen kunnen je gezicht helpen omkaderen en je natuurlijke schoonheid versterken. Gebruik een wenkbrauwpotlood of poeder om dunne gebieden in te vullen en een natuurlijk ogende vorm te creëren. Borstel je wenkbrauwen met een borsteltje om het product te blenden en een natuurlijke finish te creëren.

Mascara en lippenbalsem aanbrengen

Werk je natuurlijke makeuplook af door mascara en lippenbalsem aan te brengen. Krul je wimpers en breng mascara alleen aan op je bovenste wimpers voor een natuurlijkere look. Kies een lippenbalsem die je lippen hydrateert en tegelijkertijd een vleugje kleur of glans toevoegt. Ik ben zelf een groot fan van de getinte lippenbalsem van Rituals.

Kortom, het creëren van een natuurlijke make-up look gaat over het versterken van je natuurlijke schoonheid en je zelfverzekerd voelen in je vel. Door producten met een lichte dekking te kiezen, een vleugje kleur toe te voegen, je wenkbrauwen te definiëren en je mascara en lippenbalsem eenvoudig te houden, kun je een mooie en moeiteloze makeuplook creëren die perfect is voor dagelijks gebruik.

Recent Posts