De modetrends voor het voorjaar

modetrends voor het voorjaar

Het voorjaar staat weer om de hoek, het weer zal warmer worden en de kleuren lichter. Maar wat doe je dan aan? Hier een aantal modetrends die je dit voorjaar kan verwachten!

1. Nachtkleding als dagkleding

De eerste trend die je veel zal zien dit voorjaar is nachtkleding als dagkleding! Dus veel kant verwerkt in kleding, veel doorschijnende stoffen en korsetten die gedragen worden als tops, zoals deze korsettop van Stradivarius. Dit zag je ook veel op de catwalk van de spring summer collectie uit 2023.

2. Accenten op de heupen

De tweede mode trend voor dit voorjaar is kleding waarbij het accent ligt op de heupen. Veel grote figuren en silhouetten. Ook volle rokken zullen dit voorjaar weer terug komen.

3. Asymmetrie

Dan een andere trend die je dit voorjaar veel zal zien is asymmetrische kledingstukken. Veel kledingstukken met een mauw, cut out stukken aan verschillende kanten of schuine zomen. Een beetje anders dus, maar wel leuk en origineel. Zoals deze mooie asymmetrische cocktail jurk van Patrizia Pepe.

4. Denim

Nog iets wat je veel zal zien deze lente zijn kledingstukken van denim. Denim jurken, blouses, broeken, eigenlijk wat je in de jaren ’90 ook veel zag zie je nu terug komen. Dus spijkerbroeken, wat eigenlijk bijna iedereen wel heeft, zijn weer helemaal trendy dit voorjaar! Ook in je accessoires kan je helemaal denim gaan, zoals deze denim tote bag van Isabel Marant.

5. Veel zilver

Ook zilver komt weer terug! Super leuk voor feestjes, maar op de juiste manier gecombineerd kan het ook leuk zijn om gewoon casual te dragen. Als accessoires bijvoorbeeld, of een zilveren top met een spijkerbroek en een jasje erover heen. Ook kan je zilver mooi in je makeup verwerken. Een mooi voorbeeld is deze zilveren puffer jack van Zara!

6. Draperende kledingstukken

Als een echte Griekse godin kan je dit jaar ook weer kleding dragen met mooie draperingen. Dit kan in jurken, rokken en tops! Heb je dus een gala dit jaar? Dan weet je al wat voor soort jurken te vinden zijn in alle winkels.

Wil je voorbeelden van de trends zien? Neem dan een kijkje naar de volgende artikelen: Van Vogue of van Elle. En ben je nou benieuwd wat voor makeup trends er zijn dit voorjaar? Lees dan ook dit artikel!

Recent Posts