De kunst van de perfecte contour techniek

contour techniek

Make-up is altijd een krachtig hulpmiddel geweest voor zelfexpressie en het verbeteren van iemands natuurlijke schoonheid. Van de vele technieken die worden gebruikt bij het aanbrengen van make-up, is de contour techniek. Van rode lopers tot sociale media, contouren is een go-to-techniek geworden voor het bereiken van een gebeeldhouwde en onberispelijke look. In dit artikel gaan we dieper in op de kunst van het contouren en geven we je een uitgebreide gids om je te helpen deze make-up techniek onder de knie te krijgen.

Contouren is een make-up techniek waarbij verschillende tinten make-up worden gebruikt om schaduwen en hooglichten op het gezicht te creëren, waardoor de illusie wordt gewekt van een verbeterde gezichtsstructuur. Het kan helpen de natuurlijke contouren van het gezicht te definiëren en te accentueren, waardoor een meer gebeiteld en verfijnd uiterlijk ontstaat. Hoewel contouren misschien intimiderend lijkt, kan het met de juiste tools, producten en technieken gemakkelijk worden opgenomen in je dagelijkse make-up routine.

Voorbereiding is key

Voordat je begint met de contour techniek, is het essentieel om je huid goed voor te bereiden. Begin met het reinigen van je gezicht en het aanbrengen van een vochtinbrengende crème die geschikt is voor je huidtype. Laat de moisturizer een paar minuten intrekken voordat je make-up aanbrengt. Breng vervolgens een primer aan om een ​​glad canvas te creëren voor je make-up toepassing. Dit zal ervoor zorgen dat uw contouren naadloos overvloeien en langer meegaan.

Kies de juiste producten

De sleutel tot succesvol contouren is het gebruik van de juiste producten. Je hebt een contour tint nodig, meestal een mat poeder of een crème die een paar tinten donkerder is dan je huidskleur. Deze tint wordt gebruikt om de schaduwen op je gezicht te creëren. Je hebt ook een highlight-tint nodig, die lichter is dan je huidskleur en mat of glanzend kan zijn. De highlight-tint wordt gebruikt om de highlights op je gezicht te creëren.

Houd bij het selecteren van contour- en highlight-producten rekening met uw huidtype en de look die u wilt bereiken. Voor een vette huid werken poedercontouren en highlights misschien het beste, terwijl crèmeproducten geschikt zijn voor een droge huid. Kies voor een natuurlijke look voor matte tinten en voor een meer glamoureuze look kun je kiezen voor glanzende highlighters. Zo heeft Cosm.Ethics Bar een poeder highlighter en bronzer, maar ook een crème concealer die je ook kunt gebruiken om te contouren.

Tools voor een vlekkeloze toepassing

Investeren in de juiste make-up borstels of sponzen is cruciaal voor het bereiken van een onberispelijke contour. Een contour borstel met een schuine of schuine vorm is ideaal voor een precieze toepassing. Een kleine, pluizige borstel is perfect om te blenden, en een vochtige make-up spons is uitstekend voor een naadloze afwerking. Zorg ervoor dat je je kwasten en sponzen regelmatig schoonmaakt om ophoping van product of bacteriën te voorkomen.

Contour technieken

Er zijn verschillende contour technieken, maar de meest voorkomende zijn de “3”-vorm en de “E”-vorm. De “3”-vorm omvat het aanbrengen van de contour tint in de vorm van een “3” langs de haarlijn, onder de jukbeenderen en langs de kaaklijn, en vervolgens grondig vervagen. De “E”-vorm houdt in dat de contour schaduw in de vorm van een “E” op de slapen, onder de jukbeenderen en langs de kaaklijn wordt aangebracht en vervolgens wordt vervaagd.

Gebruik bij het aanbrengen van de contour schaduw een lichte hand en bouw de intensiteit geleidelijk op om harde lijnen te voorkomen. Vergeet niet om grondig te mengen om een ​​natuurlijk ogend resultaat te bereiken. Blenden is de sleutel tot een succesvolle contour, dus neem de tijd en gebruik cirkelvormige of vegende bewegingen om de contour tint naadloos in je huid te mengen.

Markeer technieken

Markeren is net zo belangrijk als contouren, omdat het dimensie en helderheid aan het gezicht toevoegt. Breng de highlight-tint aan op de hoge punten van je gezicht, zoals de jukbeenderen, de neusbrug, de cupidoboog en het wenkbrauwbot. Je kunt ook een beetje aanbrengen het midden van je voorhoofd en kin om een ​​subtiele gloed toe te voegen.

Dus, heb jij de countourtechniek al onder de knie? Laat het weten!

Recent Posts