De juiste makeup kleuren bij jouw huidtype

makeup kleuren huidtype

Het kiezen van de juiste makeup kleuren voor jouw huidskleur kan een ontmoedigende taak zijn. Met zoveel beschikbare kleuren en tinten kan het overweldigend zijn om te weten welke het beste bij uw teint passen. In dit artikel geven we enkele tips voor het kiezen van de juiste makeup kleuren voor jouw huidtype.

Bepaal jouw huidondertoon

Voordat je make-upkleuren kiest, is het belangrijk om de ondertoon van je huid te bepalen. De drie belangrijkste ondertonen zijn koel, warm en neutraal. Om de ondertoon van je huid te bepalen, kijk je naar de aderen op je pols. Als ze blauw of paars lijken, heb je een koele ondertoon. Als ze groen lijken, heb je een warme ondertoon. Als ze zowel blauw als groen lijken, heb je een neutrale ondertoon.

Kies de juiste foundationtint

Het kiezen van de juiste foundationtint is cruciaal voor het bereiken van een onberispelijke make-uplook. De foundation moet passen bij je huidskleur en ondertoon. Zoek voor koele ondertonen naar foundationtinten met roze of blauwe ondertonen. Zoek voor warme ondertonen naar foundationtinten met gele of gouden ondertonen. Zoek voor neutrale ondertonen naar foundationtinten die een mix zijn van roze en gele ondertonen.

Selecteer de juiste Blush-tint

Blush kan een vleugje kleur aan je wangen toevoegen en je teint versterken. Zoek voor koele ondertonen naar blush-tinten met roze of mauve ondertonen. Zoek voor warme ondertonen naar blush-tinten met perzik- of koraalondertonen. Zoek voor neutrale ondertonen naar blush-tinten die een mix zijn van roze en perzikkleurige ondertonen.

Vind de perfecte lippenstiftkleur

Lippenstift is een geweldige manier om kleur en persoonlijkheid toe te voegen aan je make-uplook. Zoek voor koele ondertonen naar lippenstifttinten met blauwe of paarse ondertonen, zoals bessen of pruimen. Zoek voor warme ondertonen naar lippenstifttinten met oranje of bruine ondertonen, zoals koraal of nude. Zoek voor neutrale ondertonen naar lippenstifttinten die een mix zijn van roze en bruine ondertonen, zoals mauve. Voor voorbeelden kun je kijken tussen de lipsticks van Cosm.Ethics Bar, verkrijgbaar met een matte of glossy finish.

Kies de juiste oogschaduwkleuren

Oogschaduw kan worden gebruikt om verschillende looks te creëren, van natuurlijk tot gedurfd. Zoek voor koele ondertonen naar oogschaduwtinten met blauwe of grijze ondertonen, zoals zilver of marineblauw. Zoek voor warme ondertonen naar oogschaduwtinten met oranje of rode ondertonen, zoals goud of brons. Zoek voor neutrale ondertonen naar oogschaduwtinten die een mix zijn van koele en warme ondertonen, zoals taupe of beige. Neem eens een kijkje bij onze selectie oogschaduws in glitter of matte die bij jou huidtype het beste passen.

Kortom, het kiezen van de juiste makeup kleuren voor jouw huidtype en kleur kan u helpen een gepolijste en flatterende makeuplook te bereiken. Door de ondertoon van je huid te bepalen en kleuren te kiezen die deze aanvullen, kun je je natuurlijke schoonheid versterken en je zelfverzekerd voelen in je makeupkeuzes. Vergeet niet om altijd te experimenteren en plezier te hebben met verschillende tinten en technieken.

Recent Posts