De geschiedenis van makeup

geschiedenis van makeup

Makeup is een geweldig hulpmiddel dat al eeuwenlang door mensen wordt gebruikt om hun schoonheid te benadrukken en zichzelf uit te drukken. Of het nu gaat om het creëren van een natuurlijke look voor dagelijks gebruik, een gedurfde look voor een avondje uit of een dramatische look voor een speciale gelegenheid, makeup heeft de kracht om ons uiterlijk te transformeren en ons zelfvertrouwen te vergroten. In dit artikel gaan we in op de geschiedenis van makeup, de voordelen ervan en hoe je een perfecte makeuplook krijgt.

Geschiedenis van makeup

Het gebruik van makeup dateert uit de oudheid, waar het werd gebruikt voor ceremoniële en religieuze doeleinden. De Egyptenaren waren een van de eerste beschavingen die op grote schaal makeup gebruikten, waarbij zowel mannen als vrouwen het gebruikten om hun uiterlijk te verbeteren. Ze gebruikten kohl om hun ogen donkerder te maken, rode oker om hun lippen rood te maken en henna om hun haar te verven. De Grieken en Romeinen gebruikten ook make-up, waarbij vrouwen loodpoeder gebruikten om hun gezicht witter te maken en vermiljoen om hun lippen rood te maken.

In de Middeleeuwen werd makeup afgekeurd door de kerk en werd het alleen gebruikt door acteurs en prostituees. Pas in de 16e eeuw werd makeup weer populair, waarbij het Elizabethaanse tijdperk bekend stond om het zware gebruik van wit loodpoeder en felrode lippenstift. In de 18e eeuw werd makeup verfijnder, waarbij vrouwen subtiele tinten rouge en poeder gebruikten om een ​​natuurlijke look te creëren.

De 20e eeuw zag de opkomst van de schoonheidsindustrie, met bedrijven zoals Max Factor en Revlon die producten creëerden die toegankelijk waren voor de massa. In de jaren 60 kwam de mod-look op, met gedurfde oogschaduw en dikke eyeliner, terwijl het in de jaren 70 allemaal om natuurlijke schoonheid ging. In de jaren 80 keerde gedurfde makeup terug, met felle kleuren en zware contouren, terwijl de jaren 90 in het teken stonden van minimalisme.

Voordelen van makeup

Makeup heeft tal van voordelen, zowel fysiek als emotioneel. Ten eerste kan het onze natuurlijke kenmerken verbeteren door vlekken, donkere kringen en andere onvolkomenheden te verdoezelen. Dit kan helpen om ons zelfvertrouwen te vergroten en ons aantrekkelijker te laten voelen. Makeup kan onze huid ook beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en milieuverontreinigende stoffen, door een barrière te vormen tussen onze huid en de elementen.

Ten tweede kan makeup worden gebruikt om onszelf en onze creativiteit uit te drukken. We kunnen verschillende kleuren en technieken gebruiken om unieke looks te creëren die onze persoonlijkheid en stijl weerspiegelen. Make-up kan ook worden gebruikt om onszelf te transformeren in verschillende personages, of het nu voor een verkleedfeest is of een theaterproductie.

Ten slotte kan makeup een leuke en ontspannende bezigheid zijn. De tijd nemen om makeup aan te brengen kan een vorm van zelfzorg zijn, waardoor we de kans krijgen om ons op onszelf en ons uiterlijk te concentreren. Het kan ook een manier zijn om een ​​band met vrienden op te bouwen, omdat we tips en trucs delen en samen experimenteren met verschillende looks.

De perfecte makeuplook bereiken

Om een ​​perfecte makeuplook te bereiken, zijn er een paar belangrijke stappen die u moet volgen. Ten eerste is het belangrijk om te beginnen met een schoon, gehydrateerd gezicht. Dit zorgt ervoor dat de makeup soepel blijft zitten en langer blijft zitten. Breng vervolgens een primer aan om een ​​gladde basis voor de makeup te creëren. Dit zal helpen om de zichtbaarheid van poriën en fijne lijntjes te minimaliseren.

Breng vervolgens foundation aan om je huidskleur egaal te maken. Kies een tint die bij je huidskleur past en meng deze met een makeupsponsje of –kwast. Concealer kan worden gebruikt om oneffenheden of donkere kringen te verdoezelen.

Voor de ogen, begin met het aanbrengen van een neutrale oogschaduwtint over het hele ooglid. Cosm.Ethics Bar heeft hiervoor mooie neutrale matte oogschaduws. Gebruik vervolgens een donkerdere tint in de vouw om diepte en definitie te creëren. Eyeliner en mascara kunnen worden gebruikt om de ogen verder te definiëren.

Breng voor de wangen de blush aan op de appels van de wangen en vervaag deze naar de slapen toe. Highlighter kan wat lichtheid aan het gezicht toevoegen. Je kunt dit aanbrengen op je wenkbrauwbot, boven de appeltjes van je wangen, je neusbrug en op de cupidoboog. Onder de appeltjes van je wangen breng je een bronzer aan. Dit zorgt voor definitie in je gezicht en maakt het slanker.

Dan je wenkbrauwen, die niet mogen worden vergeten omdat ze de omlijsting van je gezicht vormen. Je neemt een gedefinieerd potlood in de kleuren van je wenkbrauwen en tekent kleine streken die op haartjes lijken. Daarna neem je een borsteltje om het door te kammen. Cosm.Ethics Bar heeft een wenkbrauwpotlood met aan de ene kant een pennetje en aan de andere kant een borsteltje.

En als laatste, neem een ​​goede setting spray om ervoor te zorgen dat je make-up de hele dag blijft zitten en beter blendt met je huid. Nu is je makeuplook compleet!

Recent Posts