Aromatherapie voor in huis

aromatherapie in huis

Ik hou er altijd van als mijn huis lekker ruikt, daarom steek ik altijd geurkaarsen aan of zet ik geurstokjes neer. Maar wist je dat sommige geuren ook een bepaald gevoel op kunnen roepen en je gezondheid op bepaalde manieren kunnen stimuleren? Aromatherapie heet dat! Daarom hier een aantal geuren zodat jij aromatherapie in huis kan toepassen!

1. Pepermunt

Ben je verkouden? Dan is pepermunt echt de beste optie voor jou. Over deze geur wordt namelijk gezegd dat het een opluchting is voor de longwegen. Bovendien zou dit ook helpen bij een verstopte neus en kan het helpen bij je spijsvertering. Verder geeft het ook een lekker fris gevoel. Waar kan je dit nou krijgen? Bij Holland & Barrett kan je deze in een essentiële olie vorm krijgen. Deze kan je bijvoorbeeld in een geur diffuser doen.

2. Lavendel

De tweede geur van dit lijstje is lavendel. Dit is een perfecte geur als je even wil ontspannen of voor het slapen. Deze geur wordt al heel lang door mensen gebruikt om goed te kunnen slapen. Je kan bijvoorbeeld een bed en body mist met deze geur kopen en die dan op je kussen spuiten. Of een bad vullen voor het slapen gaan en hier wat badolie indoen met een lavendel geur. Ook wordt het vaak gedroogd en in zakjes gedaan om tussen je kleding te leggen.

3. Eucalyptus

De derde geur voor aromatherapie in huis is eucalyptus. Dit zorgt eigenlijk voor een combinatie tussen de twee effecten die boven benoemd zijn. Dus het kan helpen tegen verkoudheid, omdat het ook een beetje munt achtig is maar het is ook erg effectief om te helpen tegen stress. Mijn favoriete eucalyptus geur is de ritual of Hammam collectie van Rituals. Hiervan heb je showergels, geurkaarsen, scrubs noem het maar op. Voor in de badkamer is dit ook een hele fijne frisse geur.

4. Citroen

Bij de citroen geur wordt gezegd dat dit extra goed helpt heel goed bij de ondersteuning van spijsverteringsproblemen. Het kan helpen bij brandend maagzuur, gasvorming en verstopping. Dus als je ooit last hebt van je maag dan is dit een goede keuze. Ook dit kan je in de vorm van een etherische olie krijgen bij Holland & Barrett

5. Rozen

Dan nog een geur die goed helpt bij het ontspannen en waar ook van wordt gezegd dat je humeur erdoor verbeterd, is de geur van rozen. Rozenwater wordt ook veel gebruikt om de huid te verbeteren, zeker in landen als Marokko is rozenwater een super populair product. Je kan dit ook gebruiken om je makeup eraf te halen en het ruikt dus heel erg lekker. Hier heb je een heerlijke geurkaars van bij Yankee candle, ik heb deze zelf ook en kan hem absoluut aanraden. Het rozenwater kan je vinden bij Holland & Barrett.

6. Jasmijn

Dan nog een geur voor aromatherapie in huis, jasmijn. Jasmijn zou goed helpen met het zelfvertrouwen en euforie. Dus op het moment dat je je een keer slechter voelt over jezelf kan je een jasmijn geur gebruiken om jezelf een beter gevoel te kunnen geven. Een parfum die bijvoorbeeld ruikt naar jasmijn is Gucci Bloom, ik ben zelf een grote fan van deze parfum omdat hij zoet is maar niet chemisch zoet. Het ruikt heel lekker natuurlijk en ik krijg hier ook veel complimenten over. Daarnaast heeft Yankee Candle hier ook nog een lekkere geurkaars van, namelijk midnight jasmine.

Dus welke geur gaat jou helpen om je weer goed te laten voelen? Laat het mij weten! En neem nog een kijkje naar de andere blog artikelen, zoals de beste tips voor een lente gloed of de lentekleuren van dit jaar om deze lente goed te beginnen!

Recent Posts